Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Вторият вариант на предложения кабинет от ИТН не е авариен, коментира Филип Станев,  зам.-председател на ИТН, пред Нова телевизия.

Oще по темата

„Така или иначе беше необходима известна редакция, защото знаете, че предишният кандидат за премиер няма да бъде такъв. Той си беше избрал част от бъдещия управленски екип“, обясни той.

По думите му разграждането на „модела ГЕРБ” или така нареченото „изчегъртване” може да се случи само ако се извършват конкретни практични дейности в изпълнителна и законодателна власт.

На въпрос дали „Има такъв народ” ще получи подкрепа за Момчил Иванов, предложен за правосъден министър и за
Петър Илиев - кандидат за вътрешен министър, Станев коментира, че според Конституцията кабинетът се гласува анблок.

„Този въпрос трябва да бъде зададен към нашите бъдещи партньори. Ще видим как ще гласуват в пленарна зала“,допълни той.

По думите му ИТН със сигурност ще иска подкрепа от „Демократична България“.

„За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Трябва да престанем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство реплики. Крайно време е това да спре", допълни Филип Станев.

По думите му какво ще се случи с този кабинет ще реши не кой да е, а българският парламент. Зам.-председателят на ИТН бе категоричен, че няма да върнат празна папка на президента Румен Радев в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 2 години

Е,сега вече можем да викаме "Мутри Вън".Също като при Виденов и Орешарски.Само да захладнее малко,че сега се не трае.

88

общи изводи

преди 2 години

1- от шоумен политик не става.2 от сценарист политик не става-останалите политици не са като артистите да повтарят чинно това дето им е написал.3 шефът на шоуто не може да е шеф на политиците-те са по богати от артистите и музикантите и си правят каквото си искат.4 не се подчиняват и на сценариста-променят си репликите както им е изгодно на тях.5 шоуменът доставя развлечение на народа,а политиците -предизвикателства!6 абе всичко е различно!

87

Анонимен

преди 2 години

Естествено корабокрушенски е!Като гледам Тошко Йорданов-типичен корабокрушенец.

fallback