Общ преглед
Започна срещата на "Има такъв народ" с парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!", на която ще бъдат обсъдени структурата и състава на проектокабинета.

Преди да влезе в парламента, Николов разкри, че до 12 часа вечерта е подбирал министрите си за проектокабинета. От управляващата партия обаче засега запазват мълчание за имената им.

"Ще го направим по най-добрия начин - първо пред нашите партньори. Ще произведем новини, лаконичен бе Николов на всички въпроси кога ще обявят състава на правителството.

Той заяви, че е убеден, че има шанс кабинетът му ще получи подкрепа и обяви, че си е донесъл всички дипломи.

Парламентарната група на ИТН се събра на среща в Народното събрание час по-рано.  

В опит да реализират получения мандат от президента Румен Радев, от партията на Слави Трифонов след това ще проведат срещи и с парламентарните групи на "Демократична България" и "БСП за България". Всички те се провеждат в Народното събрание.

За срещите с парламентарните групи, от които "Има такъв народ" очакват подкрепа, те бяха поканени с писма, подписани от председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

От "Демократична България" декларираха, че ще решат дали да подкрепят проектокабинета, когато получат пълна информация за структурата, състава и приоритетите му. От БСП изразиха удовлетворение от проведените досега преговори, но ще очакват споразумение. За подписан документ с основните приоритети ще настояват и от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар