Преди да влезе в политиката, кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите. Той е роден в Горна Оряховица, но всъщност корените му са от съседно село. Семейството му е живяло в село Сушица преди повече от 40 години.

Родителите на кандидат-премиера Николай и Йорданка били преподаватели в училището на горнооряховското село Сушица.

Още по темата
"Тогава се запозна със съпругата си Данчето, която е начален учител и след известно време заминаха за Лозница, а след това и в Шумен. За Николай мога да кажа най-добри думи - много активен като ученик, а след това и като по-голям! Той винаги е бил на трибуната, водещ, имаше добър изказ!", разказа Димитранка Калева от Сушица.

Пламен Николов е роден през 1977 година в Горна Оряховица. Юношеските си години прекарва в Шумен, но често гостувал на дядо си Параскев, на когото е и кръстен. Венета Йорданова е работила в ТКЗС-то с дядото на кандидата.

"Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще - стриктен човек! Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", спомня си Венета Йорданова.

Пътят на Пламен Николов продължава с работа в автомобилна компания и като представител на американска фирма за плувно оборудване със седалище в България.

В политиката и партията влиза след кастинг, организиран в предаването на лидера на "Има такъв Народ" Слави Трифонов. Тогава водещият му обеща, че пак ще се видят.

А новината, че Пламен Николов е предложен за премиер, искрено изненада жителите на Сушица.

"Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", радва се кмет на Сушица Николинка Никова.

Жителите на Сушица се гордеят с Николов и се надяват кандидатурата му да се гласува от парламента, а страната да се развива в правилната посока под неговото ръководство.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

381

ББ

преди 1 месец

До Анонименхаха елементарно...командира ли ви съветва или надето...на служба при борисов...удобно в турция...късметлийка,а може би доктор менгеле...шута на борисов,крадящ от пране на чаршафи в болниците ни?объркали сте Народа!Избори...подценявате ни!!!ние гладните разбираме какъв риск поемат ИТН...с правителство на малцинството...вие власт и офшорни ДБ...те са Опълченци бре...срещу милиардите на мафията,олигархията,съдебната,прокуратурата..ако ни излъжат..сме на площадите...1400 г. сме оцелели

380

ББ

преди 1 месец

До Анонименза гроб-дпс е голям проблем да си вадиш хляба честно и почтенно,като независим Човек...друго си е да чакаш на обществени които сами си разпределят на...5-но завишени цени...ама живеем в глобален Свят...и пътуваме...и сравняваме...крадците викат...е тоя почтенният и Свободният не става...не краде като нас и с нас...в това ви е проблема!!!...и ще става още по-зле...споко...хората ще се върнат към ценностите си

379

Анонимен

преди 1 месец

Пацо Шнорхела