Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Страната не е имала премиер като мен досега. Това каза кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов в предаването "Панорама" на БНТ.

Николов поясни, че има предвид "амалгама" между образование и бизнес, теоретична подготовка и практически опит.

Още по темата
Преди две седмици имах разговор с г-н Слави Трифонов и на него стана ясно, че това е добър вариант за ИТН, че между нас има изградено доверие, ние вече се познаваме над 3 години, обясни той за номинацията си.

Всичко останало беше в сферата на предположенията, коментира Николов имената, които се завъртяха в медийното пространство за кандидат за премиер от ИТН.

Според него е и предимство, и недостатък, че не е познат в публичното пространство.

Имам над 15 г. корпоративен опит, работил съм в много и различни браншове, всичко е ставало по правилата, каза Николов, попитан има ли от какво да се притеснява в миналото си. Според него досега управленците са страдали от липса на теоретична подготовка.

Аз съм човек с биография, зад мен стоят много успешни мултинационални проекти, смятам да прелея този опит в политиката, посочи той.

Николов не коментира персонални участия в бъдещото правителство. По думите му основното за ИТН е да има правителство и от партията ще направят необходимото за това.

Той уточни, че решенията няма да се вземат еднолично от него, а след широко обсъждане в партията, защото 12 г. вече сме имали от другия опит.

За управлението на евентуална нова вълна на ковид кризата, Николов каза, че ще се опитат да обособят ковид болници.

На въпрос за отношенията с РСМ, той заяви: "Със сигурност няма да е линия на конфронтация!".

Основното, което ми се иска, е да направя България просветена страна, заяви кандидатът за премиер.

Коментари Напиши коментар

779

чорапи-плавници

преди 1 месец

Ако докаже че може да плете плавници до Сливенската бензиноколонка на петолъчката и ги продава като водни чорапи - тогава да! най малко за две седмици може да издеяни за Премиер.

778

Анонимен

преди 1 месец

Каква подкупваща скромност! Сладурче! Вероятно, ако го попитат кой е най-красив, ще изреве мощно "Аз!".

777

И.Б.

преди 1 месец

Човек-самохвалко. Не загрява, че премиерът трябва да е самоотвержен, да работи за нацията. Жалко, много жалко, че са го предложили за премиер. Излагаме се с такъв човек. Хора, трябва ни човек с управленчески опит и морал.