Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Абсурдно е да разбираме за кандидата за премиер на ИТН по време на връчването на мандата от президента. Абсурдно е да няма подробна програма, под която да могат да се разпишат хората, представляващи тази партия, абсурдно е председателят на ИТН да не влиза в преговори с председателите на останалите партии. Това заяви Борислав Сандов от „Демократична България“ пред bTV.

Той допълни, че е много рано да кажат дали ДБ ще подкрепи номинацията на Пламен Николов. Според Сандов идеята е не да се подкрепи човек, а идея, структура, програма на правителство.

„Не е много сериозно да се представя кандидат за премиер в последния момент, още повече, когато броят на депутатите, с който го предлагаш, е около една четвърт от Народното събрание и следователно е задължително да се търси подкрепа от други политически субекти. Надявам се, че структурата и съставът на Министерски съвет ще бъде обект на обсъждане и преговори предварително“, каза още Сандов.

Oще по темата

Според депутата от „Демократична България“ ключов въпрос е каква е програмата на ИТН и може ли Слави Трифонов, който е председател на партията, да се подпише, че застава зад нея.

„Искаме отношенията ни да се задвижат напред, да сме гарант, да сме сигурни, че това, което ни се представя, е истинско. Това, което виждаме в момента от ИТН, не е сериозно“, смята той.

По думите на Сандов това не е най-добрият от премиерите, които излъчиха ИТН.

„Аз, например, бих подкрепил Антоанета Стефанова, защото поне за нея изглежда по-сериозно. Ако Николов се беше срещнал с нас предварително, може би щях да имам аргументите да го похваля“, каза депутатът.

Сандов подчерта, че до момента не са водили сериозни преговори с ИТН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 2 години

*** къв си ти бе? Аз не съм гласувал за теб, значи не съм ти дал думата като гласоподавател! Вие ли бихте на тези избори - НЕ! Единственото, с което прилъгахте народа са ПР кампаниите при Росенец. Другото, с което ще ви запомним е предателските изявления, че се готвите да отстъпите пред лъжите и фалшификациите на РСМ! Ето с това може да ви запомни народа, а то не е никак хубаво. Колкото по-бързо изчезнете, толкова по-добре за България!

62

Я, па Я

преди 2 години

В тоя парламент няма нито една партия която да не е свързана с така нареченото статукво, ама нито една. Всичко са п-чи месали и лакардия и дъвки. Крайна цел е докопване до власта с цел преразпределяне на траншовете от ЕС, че ще е за последен път. И колкото повече време минава толкова по нервни и брутални стават играчите. Да му мисли народа. Няма за кой да се гласува но за политиците това не е важно и 2000 човека да гласуват тези пак ще са в парламента. Як лобут трябва да има ...

61

Анонимен

преди 2 години

Хр.Иванов е кат селска мома къде вика ме не ще да я щипят , ама всъщност умира да я гушнат

fallback