Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След консултациите при президента Румен Радев ГЕРБ отново потвърди, че са готови да предложат състав на правителство, но вицето в оставка Томислав Дончев намекна, че може и да върнат мандата, ако е нужно, за да не се губи време.

„Нямаме желание да бавим излишно процедурите“, каза той.  

„По време на разговорите си изявихме воля да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опот да съставим кабинет, в следващите дни ще стане ясен и състава му“, каза посочения от партията за кандидат премиера Даниел Митов.

Oще по темата
„Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка и с оглед на сложната геополитическа обстановка“, допълни той.
Митов отсече, че по време на разговора с държавния глава от ГЕРБ са обърнали внимание и на езика, който се се използва в НС, а и не само там.

„Тези дни един политически лидер си позволи да каже ,че ГЕРБ трябва да изчезне такъм език е напълно недопустим в демокрациите, това трябва да стане ясно“, каза той.

Общ преглед

„Надяваме се да се върне диалогът в НС, кампанията приключи и ние трябва да работим“, допълни.  

„Консенсус имаме по това, че България трябва да има по-скоро работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа“, обясни Дончев.

„Аз не съм отдел „Човешки ресурси“ на МС“, каза той в отговор на въпрос докога премиерът е в отпуск.

„Днес, утре , не знам“, призна Дончев .

Вицето в оставка отново подчерта, че ГЕРБ е готова да  даде знакова подкрепа за правителство от други политически сили, ако не достигат няколко гласа в парламента.

„За нас е важно да има работещо правителството възможно най- бързо“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 3 години

По-добре да го върнат. Каквото и имена да предложат, ще предизвикат публично оплюване по опорни точки за всеки един. Сигурен съм, че Соня Момчилова и Петя Димитрова, ПиАр-ите на Слави са готови.

122

Мехуро, ходя пеша бе

преди 3 години

Алоооо, днеес.бееегеее, защо сте забравили да пишете за колосалния гаф да пуснат великия план за модернизация отворен за редакция от всички?! Това говорим за партията, дето казва, че всички останали "нямали експерти"! Защо и не споменавате, че тоя план за модернизация, дигитализация и зелени политики е само... бетон и стиропор бре?! Щото герберунгелите освен от асфалт от друго не разбират и даже не могат и да крадат като хората... смях смях...

121

Анонимен

преди 3 години

Бързат да идва служебен кабинет за да няма време за промяна на изборния кодекс. Предпочитат по-малкото зло от разследванията и промени в ИК. Това е прозрачната им цел. Ще върнат веднага мандата. Страх ги е , че при промяна на изборния кодекс ще са 6-7 политическа сила.

fallback