fallback

Датата на изборите остава 4 април, въпреки че тя съвпада с католическия Великден. Ще откаже ли пандемията от гласуване десния избирател?

"Всички знаехме кога свършва мандатът на НС и трябваше да се подготвим. Изваждат се мотиви от рода на това, че кампанията ще се провежда в студено време. Предишните избори се проведоха в същия период на време от годината", каза председателят на СДС Румен Христов в ефира на "България сутрин".

Oще по темата
По думите му извънпарламентарните протестърски формации не са готови за избори.

"Старата десница има почитатели в католическата общност. Надяваме се те да бъдат активни. Когато има такъв празник, в съчетание с Ковид криза, вероятно част от тези хора няма да отидат да гласуват. СДС няма да се яви самостоятелно - решихме да бъдем рационални, а не емоционални, за да мобилизираме десния вот", обяви Христов.

Той добави, че с ГЕРБ са имали принципно съгласие, ако се представят успешно на евроизборите и на местните, да извървят пътя на пълен цикъл от избори. Христов бе категоричен, че първата им опция за коалиция на изборите е именно ГЕРБ, тъй като са в едно политическо семейство.

"Говорим за принципна и осъзната коалиция, а не конюнктурна. В "Демократична България" има една дясна организация - ДСБ, ние сме имали заедно своя път на развитие. За да не сме заедно от евроизборите насам, вината не е в СДС. Разслоението на десницата не е произлязло от СДС, ние никога нищо не сме напускали", подчерта лидерът на СДС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Христов отбеляза, че вероятно ще се наложи да се правят компромиси след изборите, но е важно реформите да се развиват, икономиката да върви, за да се повишават доходите.

"Тези, с които не можем да водим преговори, са БСП и нейните производни - формацията на Мая Манолова, АБВ, "Възраждане". С останалите партии е въпрос на напасване на програми. За това, че протестърските формации са в недобро състояние, не е виновен Избирателният кодекс и този, който ще проведе изборите. В секциите има представители на всички политически формации, които в момента са в парламента, няма проблем да има и видеонаблюдение. Но наблюдението на толкова чифта очи е достатъчно", посочи Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Червените крадци

преди 3 години

Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)

36

Анонимен

преди 3 години

СДС беше страшен вирус, но вече имаме имунитет срещу него. Сега обаче боледуваме от друг страшен вирус на име ГЕРБ.

35

До СтарСДС-ар

преди 3 години

Преди 1989 от кои беше бе комунистическа ***. А преди да се създаде ГЕРБ от кои беше активен член на БКП

fallback