Снимка: БГНЕС
fallback

Провеждането на избори е голямо предизвикателство в условията на пандемия. Например, в чужбина обикновено гласуват около 150 000 български граждани - какво правим с тях, как организираме сътрудничество с местните власти? Това заяви пред БНТ проф. Михаил Константинов.

Oще по темата
Сериозно трябва да се обмисли дали изборите да не се проведат в два дни или ако са в един, хората да се разделят на потоци. Трябва на експертно ниво, а после на политическо да решим тези въпроси. В това трябва да има и представители на щаба, категоричен е проф. Константинов.

Той коментира и въпроса за машинното гласуване.

Тези машини са за избори в нормална обстановка, трябва да се помисли за тяхното обезопасяване. Една машина вероятно ще бъде докосвана от 200 - 300 души в рамките на 9 часа, трябва да се помисли за това, допълни професорът.

Той е категоричен, че решението на всички тези въпроси трябва да започне от сега, а не когато наближат изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

За жалост изтървавам тази радост вече 30 год :(

21

Анонимен

преди 3 години

Ало ...гербаджийски тарикати ,в колко страни имаше избори ? А в САЩ милиони ,тук 3 милиона не могат да гласуват ,стига глупости ,дано да загубите с един процент )

20

Анонимен

преди 3 години

Като не им мина номера с конституцията,няма да им мине и с отлагането,сега друга далавера са измислили.Нямат равни на себе си.А тоя професор си е за затвора,заедно с всички останали.

fallback