Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Екстравагантните идеи като секциите на открито могат да превърнат парламентарните избори у нас в една огромна бутафория, това не бива да бъде допускано. Това заяви политологът Стойчо Стойчев в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

Стойчев коментира темата в контекста на насрочването на изборите у нас за 28 март. Според него вотът най-вероятно ще се проведе в рамките на кризата със заболяването, тъй като едва ли до март ще има значително подобрение на епидемичната обстановка.

Още по темата

По думите на политолога “отсега е ясно, че който загуби изборите, ще обвинява опонентите си в тежки изборни манипулации”.

"Гаранцията за честността на изборите не са нито машините, нито камерите, а това всяка от основните партии да има представител в секционните комисии”, смята той.

По отношение на пандемията и мерките у нас политологът заяви, че е добре да следваме по-стриктно указанията на институциите, защото те прилагат предварително тествани и обиграни сценарии.

"Мерките и техниките, плюс ваксините, станаха повод за много дискусии, но те са излишни - не бива да се води полемика за неща, които просто трябва да се изпълнят", каза още Стойчев пред Bloomberg TV Bulgaria.

Друга тема, която политологът коментира, е преговорната рамка на Република Северна Македония по пътя към членството в Европейския съюз.

Защо Стойчев смята, че “проблемът на Северна Македония не е с историята, а с цивилизационното приобщаване към общността” - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase