Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оценката на държавния глава за приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

Oще по темата

Той анонсира в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв. , поясни Дончев, цитиран от БТА.

Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота.

Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата, изтъкна той.

По повод политическите коментари - хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е "след мен и потоп".

Само че, отбеляза той, това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив - България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Когато казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с изкуството да критикуваш в политиката, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии - болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля - това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Mopcku_

преди 3 години

В тези *** прикрити зад буквите ГЕРБ остана ли кой да вярва, освен необразованото поколение, плюс твърдия некадърен електорат от калинки по всякакви институции?

154

Ричо

преди 3 години

До мдаааа Учил е в Габрово и Велико Търново , практикувал е в Габроската радиоточка

153

Анонимен

преди 3 години

Хубави устни има човека

fallback