Снимка: БГНЕС
fallback

Има готовност да се прилагат ескалиращи мерки при нужда, без да се затваря държавата, обяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на bTV.

Той отново изрази мнение, че трябва да се движим по ръба на бръснача – "от една страна, пазейки здравето на хората, а от друга - без да съсипваме икономиката".

Oще по темата
Дончев обаче бе категоричен, че какъвто и контрол да се прилага, нищо не може да замени личната отговорност.

"Няма състояние на хаос в страната ни по отношение на коронавируса. Имаме готов списък с прогресивни стъпки. Те не са драстични ограничителни мерки", поясни той.

Вицепремиерът категорично отхвърли мненията, че лятото е било проспано по отношение на разпространението на вируса.

"Пролетта лекарите не знаеха как да се борят със заболяването. Сега са натрупали опит и успяваме да излекуваме голяма част от заболелите", смята Дончев.

Той заяви, че трябва да се направи всичко, за да се увеличи тестването на хората. "Ако цената за това са повече безплатни PCR тестове, тогава те трябва да са безплатни. Опитът на други държави показва, че това е един от методите за ограничаване на заразата", смята вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

Анонимен

преди 3 години

Малката тиква пак избърбори празни,хитри приказки с философска интонация.

160

ООООХ...

преди 3 години

ТОЗИ КАКВО РАБОТИ ?????ТОЛКОВА ГОДИНИ НИКОЙ НЕ РАЗБРА КАКВО РАБОТИ ХОДИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ФЪФЛИ КАТО ГОВОРИ НИЩО НЕ МУ СЕ РАЗБИРА ТОЙ ОПРАВИ ГАБРОВО ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЛИ ЩЕ ОПРАВЯ АМАН ОТ ТАКИВА "УМНИ" И НЕЗНАЕЩИ НИЩО ОТ УПРАВЛЕНИЕ ОСВЕН ДА КРАДАТ

159

ББ

преди 3 години

Справедлив и Свободен Свят...Бог ни дава Живота...политиците са деца на дявола ограбващи животите ни..престъпници и безбожни,алчни ***...политиците са най-големите престъпници...убиват хора,съсипват,човешки съдби...от алчност и неграмотност,къде са ваксините и грижите за животите ни...не ви плащаме да се возите в мерцедеси и да правите бомби ..кой и защо създаде НВ Вируса?..кои носи отговорност???

fallback