Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заради ръста на болни от коронавирус вчера бяха анонсирани нови ограничителни мерки.

Оказа се обаче, че здравните властите не могат да постигнат консенсус по тях и заради това не всички предложени мерки ще влязат в сила.

Oще по темата

„Единственото, което ще влезе в сила, е осигуряването на "зелен коридор" за възрастните хора. Решението не е политическо, то е експертно. Политиците се съобразяваме с решението на експертите”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев вчера каза, че трябва да се мисли за продължаване на мерките във времето.

Обмисляше се ограничаване работата на заведенията за хранене до 22-23 часа. Освен това се препоръчваше работа в офисите до 50% от персонала.

За учениците от 5-12 клас Кунчев смята, че дистанционното обучение трябва да се разрешава директно по области, както и да се преустановят извънкласните дейности за всички ученици.

ВУЗ-овете пък да преминат изцяло на дистанционна работа с изключение на упражненията по медицина, препоръча Кунчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 3 години

айдеее мангърите напъплиха форума :)

134

Анонимен

преди 3 години

Мани ги зелените коридори. Затваряй училищата!

133

Анонимен

преди 3 години

И да се въведат крути мерки и бройките на положителните тестове спаднат в което се съмнявам но после пак ще се покачат. Ако не се създава траен имунитет то тогава това е един безкраен порочен кръг както всичко в либералната демокрация се върти но нищо не може да се реши. Ако не се създава траен имунитет ваксината няма да помогне но трябват противоепидемиологични мерки и помощ за болните хора а не да ограничавате здравите. Вируса сам ще се ограничи след време. Тестването на хора е безсмислено..

fallback