Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев заяви, че промените в Изборния кодекс, които депутатите приемат в момента, са опит изборите да бъдат манипулирани. Затова и държавният глава се закани, че ще наложи вето на промените.

"Това има и икономически измерения, защото решението на народните представители означава, че се обезсмисля финансирането на машините за гласуване", заяви държавният глава по повод решението на следващите избори да гласуваме и с машини, и с хартиени бюлетини.

Oще по темата
Категорично ще наложа вето на този закон, закани се президентът. По думите му отдавна има всички условия да се подадат оставки, но "това което стана вчера е радикализация на протеста".

"Обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това хората биват обиждани, неглижирани, дори и някои от тях бити, това е нормална реакция", коментира още Румен Радев. Той заяви, че според него служителите на НСО са действали по указание  на председателят на парламента Цвета Караянчева.

По думите на Радев всяко протакане задълбочава кризата. "Мисля, че България вече се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес", заяви още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

313

Анонимен

преди 3 години

Тук два три трола ще решават съдбата на Радев , 52 % одобряват Радев има ли още какво да говорим бе герберски *** Та

312

Анонимен

преди 3 години

Кога бсп и дпс ще бъдат поставени под карантина?

311

И все пак

преди 3 години

Слави ще се наложи. Мислете....

fallback