fallback

Общ преглед

Служители на охраната на Народното събрание и полиция извеждат принудително и със сила протестиращи от "Системата ни убива", които по-рано днес влязоха в парламента и отказваха да напуснат сградата.

Протестиращите настояваха за оставки и декларация от 240-те депутати.

Oще по темата
Около 18 часа започна извеждането на майките от сградата - първо бяха изведени две жени, които оказваха съпротива, докато към НС отново полетяха яйца, предаде БНР.

Пристигна и линейка и лекар от Спешна помощ, който влезе в сградата. На място има и джип на НСО.

Движението по бул. "Дондуков" остава затворено.

Протестиращите замерят с предмети полицията. Десетки полицейски служители са строени пред входа на бившия Партиен дом. На място има и протест.

"Забраниха на един човек с увреждане да ползва от 10 ч. днес тоалетна", коментира отношението на НСО Мая Манолова след изкарването на барикадиралите се майки и момчето, което е с увреждане.

"Освен полицейско насилие, беше нечовешко отношението. Караянчева и НСО го държаха цял без без тоалетна в парламента. Караянчева се държи така все едно сградата е нейна. Протестиращите бяха изритани и изблъскани от сградата", каза още Манолова.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева информира от трибуната на парламента за постъпило писмо от майките от "Системата ни убива", което е адресирано до всички депутати. В него майките призовават за среща с тях до петък в опит да представят гледната си точка за постигане на конструктивно решение за помиряване на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

268

Белла

преди 3 години

Какви хора плюят тук? Във Вас няма нищо човешко. Дори поведението на мъдрата, повярвала си Цвета, показваше бездушие, наглост от позицията на силата. ОТВРАТИТЕЛНА, ***......Хванала се за клона и се люлее. Вън маймуните от парламента,Вън крадливите мазници от властта!!!

267

Анонимен

преди 3 години

Еми плащайте 277******напълнете и другото МУ шкавче

266

анонимен

преди 3 години

Малко им е,каква майка е това?На гърба на болното си дете прави сеир пред хората,и това ми било родител!!!!!Работим като луди и си плащаме данъците ,а не получаваме нито стотинка за децата си ,за да дават точно на ето такива родители които парадират с неволите и проблемите на децата си,незаслужават уважение от обществото!!

fallback