Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че е готова да се срещне с протестиращите от „Системата ни убива“ и „Изправи се. БГ“,  които бяха допуснати до сградата на парламента със съдействието на левия депутат Антон Кутев.

Още по темата
Те са изпратили писмо до нея с настояване за среща между 16 и 18 септември.

„Винаги сме били отзивчиви към гражданите и не виждам причина дамите да стоят пред пропуска. Очакват обаждането от парламентарните групи и от независимите народни представители за срещите, които ще бъдат проведени по час и график определен от тях. Не виждам каква е причината те да стоят тук“, обясни Караянчева.

Тя допълни, че е заявила желанието си за диалог с протестиращите от фоайето. Същото е направила и ПГ на ГЕРБ.

„Уточнява се кога ще е възможно да ги приемем в рамките на от 16 до 18 септември и не доумявам защо те стоят там и чакат народните представители“, призна шефката на НС.

Караянчева се закани, че няма да допусне в сградата на парламента да се правят провокации.

Според нея не бива да се допуска това, което се случи с барикадиралите се протестиращи медицински сестри, които прекараха цял нощ в сградата, а на сутринта се опитаха да се качат на прозорците.

А за момчето в инвалидната количка, за което Антон Кутев алармира, че не е пуснато до тоалетна в сградата, тя призна, че се учудва какво прави детето там.

"Безкрайно съчувствам и на майките, и на дечицата, но мисля, че мястото на едно дете не е тук в сградата на НС", коментира Караянчева.

Още за исканията на протестиращите вижте в следващото видео на Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

145

Алекс2

преди 5 месеца

Че Червен Кольо с неговите "проучвания" вече за кой ли път ги докарва на власт и после йок ...

144

Анонимен

преди 5 месеца

Тея заблудените си мислят ,че като докарат БСП+ДПС( най големите крадци и измамници) на власт ще им дадат повече пари. Жестоко се заблуждават при комуниста важи девиза (Пари нема действайте). Крадеца и измамника много се дразни като някой взима от неговите пари.

143

Reptile

преди 5 месеца

Кутев ги вкарал вътре!? Комуниста власт на избори не взема, той знае само да краде и да взривява.
БОЙКО, не предавай държавата в ръцете на Черепа!