Снимка: архив, БГНЕС

Общ преглед
Червената шефка Корнелия Нинова видя криза в цялата страна в резултат на некомпетентното управление на ГЕРБ.

„България е в тежка криза, криза на доверие, криза във властта. Два месеца хиляди българи протестират на улицата. Дотук се стигна в резултат на 10-годишното некомпетентно и задкулисно управление на Борисов. Той е решен да оцелее на всяка цена и днес предлага нова Конституция, от която са премахната основни хуманни ценности“, скочи тя.

Според нея за 10 години са унищожени социалната, правотата и демократичната държава.
Още по темата

„А сега с Конституцията искате да си ги заличите и де юре, само за да останете на властq сте готови да хвърлите страната и в конституционна криза“, упрекна тя.

Според нея протестът не спира и дори се увеличава, а в същото време няма и политическа формация, която да подкрепя безусловно новата Конституция.

„ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолация, сами, борещи се за оцеляване“, скочи соцлидерката.

Тя увери, че БСП е гарант за конституционен ред, държавност, социална, демократична и правова държава.

Нинова смята, че правителството ще падне скоро, но преди това парламентът трябва да приеме машинното гласуване в Изборния кодекс.

„Призовавам всички протестиращи и партии да се обединим и да не допуснем и следващите изори да бъдат откраднати и фалшифициране. Протестът няма да има смисъл, ако допуснем фалшификация на изборите. За нас този парламент е делигитимиран, но има задача - машинно гласуване и разпускане“, настоя Нинова.

 

Коментари Напиши коментар

61

Комунистите ограбиха

преди 1 месец

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

60

Майора

преди 1 месец

Срам и позор за партия и лидера и уволнен за корупция да говори за законност и избори Тази партия която доведе страната до фалит създаде мутри и олигарси източи парите на българите здравната и пенсионна система и да говори за морал Та тя избра президент с помощта на КГБ и Русия и той щедро и се отплаща Жалко че един генерал разединява нацията и настройва българи срещу българи , но да помни" Господ бави но не забравя"!

59

зяпач

преди 1 месец

Със всеки изминал ден БСП-то се топи,както ментално така и физически.