Снимка: архив, БГНЕС

Без да го назове директно по име, шефката на депутатите на ГЕРБ Даниела Дариткова нападна президента Румен Радев заради напрежението на протестите.

„Всички сме тук като демократично избрани в резултат на легитимни избори. В Конституцията е записано, че цялата власт произтича от народа и никой не може да си присвоява осъществяването на волята му. Едва ли ще се запомни с добро този, който с вдигнат юмрук призова за насилие, заради когото се появиха бесилки в София“, каза тя.

„Ние от ГЕРБ сме избрали да градим България. Декларираме, че както досега, ще се стремим да водим диалог с всички“, допълни тя.

Още по темата

"През последните месеци разделителните линии между различните политически сили, институции и медии придобиха формата на пропаст, която фрагментира българското общество и поставя под риск развитието на страната. За нас от ГЕРБ разделението на българския народ е опасност, а не възможност. От позицията си на първа политическа сила и управляваща партия се отказваме от възможността да налагаме силово своите възгледи. Декларираме, че както и досега ще се стремим да водим диалог с всички", посочи Дариткова.

По думите й за ГЕРБ смисълът на политиката не е да печели избори, а да участваме в усилията за удържане на нацията в единна и обща структура, въпреки политическите, религиозните, етническите, социалните и икономическите различия.

„Ние не желаем да насъскваме българи срещу българи", изтъкна тя.

 

Коментари Напиши коментар

119

ТИКВУН 1-ви

преди 1 месец

Това е краят ти!

118

Протестиращите

преди 1 месец

Краят на ГРОБ!

117

До боко

преди 1 месец

Боко впрегнати са всички жени покрай теб да те хвалят, защитават, обливат те с любов.къде е цц,Тимоти и той не е в защита.много мъже избягаха, само жени останаха да те бранят от народа.но знай,че те ще те предават, както с еврата, кюлчета и т.н.