Снимка: БГНЕС
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че е леко скептичен към ускореното освобождаване на мерките у нас и определи като "особено опасно отварянето на детските градини". 
 
Има много голям риск с отварянето на детските градини и отпадането на мерките, надявам се да бъдат достатъчно добре обмислени. Ако някое дете е носител на вируса, не знам какво ще стане в семействата им, заяви Симеонов пред БНТ.
 
Той каза, че се страхува да не стане това, което става в Швеция, във Великобритания, в Щатите.
 
За намаленото ДДС за заведения Симеонов каза, че държавата дължи някакъв определен реверанс, за да се даде възможност браншът да заработи. По негово мнение именно браншът на ресторантьори и на собственици на заведения е бил съсипан от заповедта на министър Ананиев и те трябва да бъдат компенсирани.
Още по темата
Лидерът на НФСБ е на мнение, че Оперативния щаб не е изчерпан, защото взел навременни мерки за ограничаване на заразата от коронавируса.
 
Той засегна и темата за държавните бензиностанции. По думите му има логика, "защото всички ние сме потърпевши от високите цени на горивата".
 
"В България действат други неикономически и непазарни цени на горивата. Трудно се установява картелът, но определено го има", смята той.
 
Според Валери Симеонов се очертава сериозен проблем с Украйна във връзка с ощетяване на правата на българската общност в Украйна.
 
Той заяви, че сме получили информация, че българският район в Украйна ще бъде "нацепен" на пет части. Това ще обезличи българският център и ще бъде много тежък удар върху цялата наша диаспора. 
 
Симеонов е подготвил декларация, с която българският парламент ще изрази своето несъгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase