Снимка: БГНЕС, архив

Коалиционният съвет е постигнал консенсус за предприетите до момента епидемиологични мерки и за повечето, свързани с икономиката. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев след заседанието на партньорите.

Дончев посочи, че разговорите продължават в посока на обсъждане на предложения за социално-икономически мерки. Предложения можеш да даваш само за работа, в която смяташ да участваш, цитира обаче той Гьоте.

Ние сме на позиция, че българският туристически сектор трябва да бъде подкрепен. Причината да нямаме решение е кога, как и какъв летен сезон ще има, посочи вицепремиерът. Затова ще се работи следващите дни с няколко алтернативни хипотези.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов припомни, че двете партии от Обединени патриоти са внесли предложения в подкрепа на туризма и не е без значение как икономиката ще излезе от кризата, която по думите му ще се отрази не само на доходите, но и на демографията.

Тези, които не намерят възможност за препитание в България, ще се качат на първия самолет за някъде. А след година или две отново ще имаме проблем с работната ръка, посочи той.

Ще се прилагат ваучери за туризма, а конкретиката за приложението им ще се обсъжда допълнително, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Засега има съгласие, че ползващите ги трябва да са внасяли осигуровки и да не дължат данъци.

Той изрази надежда от 1 юли да се отвори туристическият сезон и възможността за достъп до нашите курорти.

Министърът на земеделието Десислава Танева каза, че позициите между ГЕРБ и Обединени патриоти в областта на земеделието са в една посока, изключително близки и сходни. Към момента се справяме успешно. В процедура сме за обществен дебат и комуникации по допълнителни мерки", каза Танева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase