Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След катастрофата причинена от дрогиран млад мъж, в която загина журналиста Милен Цветков, червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че нямат стратегия за спиране на войната по пътищата.

Още по темата

"Случва се трагедия, обществото се надигне, управляващите имитират мерки, след това затишие и до следващия случай, защото нямат стратегия и се работи на парче", коментира тя.

Според нея суровостта на наказанията, разписани в законите, е абсолютно необходимо условие за борба с тези престъпления, но е единственото решаващо.

"Винаги се плъзгаме в тази посока: "Дайте да вдигаме наказанията". Колко пъти сме променяли закони, за да увеличаваме наказанията, но истината е в приложението на законите,  там някъде се къса веригата. Там се получава това чувство за несправедливост у българските граждани", отбеляза тя.

Според Нинова много често извършителите на престъпления се ползват от протекциите на властта и именно заради това  няма и ефективни присъди и отсъства чувството за справедливост.

"Затова и днес обществото ни е гневно от смъртта на Милен Цветков. Винаги се реагира на парче", каза Нинова.
Според нея загубата на Милен Цветков е била предотвратима, ако законите са се спазвали навреме и са се прилагали наказания за онези, които ги прекрачват без разлика на богати и бедни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase