Снимка: архив, БГНЕС

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов, коментираха за БТА от прессекретариата на президента несъстоялия се разговор с премиера на Черна гора Милойко Спаич.

Още по темата
Държавният глава Румен Радев пристигна на 16 юни на официално посещение в Черна гора. Радев бе в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович. На 17 юни Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Малко по-късно Румен Радев трябваше да се срещне и с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич.

По-рано днес в. „Виести“, позовавайки се на черногорското правителство, съобщи, че планираната среща между президента на България Румен Радев и министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич не се е състояла. Тя е трябвало да се проведе в сградата на черногорското правителство, но се е забавила, в резултат на което делегацията, водена от президента Румен Радев, е напуснала сградата след четири минути чакане. Срещата е била насрочена за 17:00 ч. в понеделник в приемната зала на черногорското правителство, а премиерът Милойко Спаич е имал голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения си график, според изданието. Преди това черногорският премиер е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която е продължила три минути по-дълго от планираното и делегацията на президента на България Румен Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase