Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов каза, че трябва да се помисли за строга санкция за употребилите наркотици и седнали зад волана.

Още по темата
Тежък, гаден, нещастен инцидент, Бог да го прости, каза той за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Да се изведат поуки и бързо да се промени законодателството, настоя Борисов и призна - "непрекъснато имаме проблеми с дрогирани, които карат".

4-ма са вече задържаните във връзка с тежката катастрофа - за 24 часа, информира вътрешният министър Младен Маринов.

По думите му верижно ПТП е станало на 2 км от изхода от София, в него са участвали 5 коли и камион. Има тежко пострадал, който е настанен в Окръжна болница.

Премиерът призна, че мерките за трафика не са сработили достатъчно, но попита - "Какво оставаше, да извадят тояги и пушки?". Според него полицаите са проявили търпимост и толерантност въпреки подигравките.

50 км е опашката за пред София. Вътре в колите са жени, деца, български граждани. Сгрешили, сгрешили, какво да ги правим, попита риторично Борисов. Над 80 производства има днес, ще ги санкционираме, коментира премиерът.

По повод информацията, че ФК "Лудогорец" е кандидатствал по мярката 60/40, финансовият министър Владислав Горанов посочи, че според него футболни клубове не трябва да кандидатстват по нея. Той напомни, че тя е насочена към работника. До момента е поискано запазване на заетостта за повече от 60 хил. работници. На брифинга стана ясно обаче, че десетки фирми са представили и невярна информация, за да искат подкрепата.

1.5 млрд. които са допълнение на Фонд "Безработица", са на практика безвъзмездни, тоест пари от нашите данъци, посочи Горанов, попитан каква е безвъзмездната подкрепа, след като се говори само за кредити.

Премиерът Бойко Борисов допълни, че говорим за най-тежката криза, която не знаем колко ще продължи и трябва да бъдат запазени жизненоважни сектори.

Да кажем, даваме 2-3 млрд. на хората да си купим изборите, това звучи много хубаво, коментира Борисов и посочи, че не се обсъжда такова раздаване на пари.

Това, че пазим парите, не е лошо, трябва да се притеснявате, ако раздаваме масово на калпак парите, това значи лош стопанин, смята премиерът.

На брифинга стана ясно още, че тази седмица ще бъдат изпратени документите за кандидатстване в чакалнята на еврозоната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase