Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от различни парламентарни групи призоваха да не се създава паника във връзка с коронавируса. 

Според Георги Михайлов от БСП се вдига прекалено много шум около COVID-19. 
Още по темата
"В крайна сметка нека да изчакаме да видим как ще се развие ситуацията, засега имаме 6 случая в цялата страна, така че не бива да се създава допълнително напрежение сред хората", коментира той. 
 
Александър Сиди от Обединени патриоти пък призова за доза хумор.Според него паниката е излишна. 
 
"Тя е създадена през последните няколко седмици и много се надявам хората да не се подават на паника. Преди няколко години щяхме да умрем от свински грип, сега от някакъв короновирус, догодина ще е нещо ново", отсече той. 
 
Специално за забраната на парламентарните журналисти да се движат по кулоарите на НС, Сиди определи мярката като абсурдна. 
 
"Коронавирусът се разпространява от медиите, може би заради това ви изолират, той се разпространява чрез ефира и най-добрият начин да се предпазиш е да си спреш телевизора. Това е абсурдна истерия, която може да доведе само до срив на световните пазари", коментира той. 
 
Според него не е добра и идеята да се купят термокамери за НС, защото депутатите не били по-различни от останалите хора. 
 
Нигяр Джафер от ДПС пък смята, че мерките в НС са адекватни и са в синхронен с предписанията на Националния оперативен щаб.
 
"Принципно смятат, че депутатите не са в рисковата група на най-застрашените. Много по-сериозно внимание трябва да се обърне на медицинските специалисти, които работят на терен", коментира тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase