Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Парламентът
предприе мерки за разпространението на COVID-19, но реално ограниченията са само за журналистите, но не и за депутатите.
Още по темата

Промените са обяснени с нуждата да бъде ограничено струпването на много хора на едно място. Вчера репортерите влизаха в сградата на Министерския съвет след проверка на температурата и само със защитни маски.

В Народното събрание чак такива крайни мерки не са предприети, влизането в сградата става без проверка, но пък движението по кулоарите е забранено за журналистите. Пишещите репортери вместо да заемат обичаните си места в Пресгалерията в западния кулоар, бяха настанени в зала "Запад".

Председателката на НС Цвета Караянчева провери сутринта, преди да открие заседанието, как са настанени журналистите и обясни, че целта не е да се затрудни работата им.

В същото време обаче операторите и фоторепортерите снимат от обичайното си място в дъното на пленарната зала. Този път обаче има и възможност да работят и от балкона на НС.

За депутатите обаче няма извънредни мерки. Те не носят маски. Пред всяка врата към пленарната зала има поставен дезинфектант.

Служителите на НСО на входа на сградата също са без защитни маски, но пък носят предпазни ръкавици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар