Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижило и обедите им да преминават в ремонтирана столова.

Така че е пусната обществена поръчка за основен ремонт на стойност 221 000 лева.

Oще по темата

Столът в сградата на Народното събрание на пл. "Александър І"де не работи вече от две години.

Скоро това трябва да се промени, защото в обществената поръчка е заложено основният ремонт да бъде завършен 4 месеца след началото на строителните дейности.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване.

Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента.

В изискването е записано да се запазят облицовките по стените и колоните от врачански варовик, но те ще бъдат почистени основно. Ще се запази и мозайката на пода.

Ремонтът на бившия Партиен дом, където законотворците ще заседават под стъклен купол, започна на 31 октомври 2016 г.

Бъдещата пленарна зала ще е амфитеатрално разположена.

Депутатските банки ще са в 12 реда, като денивелацията между най-долния и най-горния ред ще е 1,70 метра.

Широчината на банките ще бъде около 90 см. Президиумът ще е долу, като там ще са местата за председателстващите, а под тях - тези за премиера и министрите.

Предвидени са и официални ложи за патриарха, президента и вицепрезидента, разположени симетрично от двете страни на президиума, ложи за официални гости, чуждестранни гости и представители на дипломатически корпус и журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

Абе тия само за едни физиологични части мислат корем и още нещо.

28

мак

преди 4 години

Днес в репортажа показаха болница в Карлово. Отвън пълна скръб. И не е само тя в такова състояние, и не само отвън е ужас. Пари обаче нЕма, иначе щяха да ремонтират. Но за прищевките на нс има, за нова сграда, макар че старата им върши работа, за луксозен бюфет също. Срам нямат.

27

Анонимен

преди 4 години

а шведска маса ще има ли ?

fallback