Снимка: БулФото
fallback

Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи глоба от 2 хил. лева на Ангел Джамбазки, че в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпоредби на Изборния кодекс, предава БНР.

В решението на ЦИК се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави, а че Джамбазки ги е накърнил, сравнявайки реакцията на българската полиция, в случая в град Куклен, с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици - в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие.

Oще по темата

Припомняме, че през април тази година в градчето Куклен в Южна България избухна скандал заради забележка за силна музика, отправена към компания от пияни роми. Хора от съседните къщи подали сигнал в полицията, а пристигналият екип беше нападнат от групата мъже с камъни.

Тогава след среща на ВМРО със синдикалната организация на българските полицейски синдикати, Ангел Джамбазки твърди, че българските власти трябва да реагират като белгийските и да използват оръжие. Репликата е заснета от национална медия и е излъчена в репортаж.

В телевизионен репортаж е отразена среща на кандидатите за членове на Европейския парламент с ръководството на МВР и той е излъчен.

Ден по-рано ЦИК глоби и лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, също с 2 хил. лева, затова, че е извършил нарушение на забраната за използване на националното знаме в агитационни материали.

В ЦИК са постъпили възражения - както от Джамбазки, така и от Каракачанов, но и в двата случая административно-наказващият орган намира, че не са налице предпоставки за приемане на случаите за маловажни, неправилни и незаконосъобразни.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски районен съд, чрез Централната избирателна комисия, в седемдневен срок от връчването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ognyanz

преди 4 години

До Аааа, не!: Съгласно закона ако някой бъде нападнат с камъни той също може да се защитава с камъни. Така че полицейските коли могат да бъдат оборудвани с метателни машини, а полицаите - с прашки.Това разбира се е несбъдна работа, но патриотите са в управляващата коалиция и имат право да на законодателна инициатива. Нека да внесат законодателно предложение да се разреши употребата на оръжие от полицията в подобни случаи.И наистина, кога ще научим какви са били последствия за нападателите.

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 13Кой ти е казал, че са милионери?Или си се цанил за инфлуенсър? Каква ти е надницата?

17

Аааа, не!

преди 4 години

човекът призовава към промяна в закона, която е НАЛОЖИТЕЛНА !!!Не може да се реагира по друг начин, когато тумба ос.кот.ели пр.и.мати се опитват да убият полицаи, в момент, когато последните са на служба и си вършат работата. Ако те ударят със силно метнат камък, може да те убият, осакатят или обезобразят. Как така полицаят да няма право да брани живота си?!Някой ще ни информира ли каква е била санкцията, наложена на мятащите камъни? Те наказани ли са?И какво се случва у нас изобщо?

fallback