Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Атака" реагира бързо на решението на партньорите си в малката коалиция Обединени патриоти и поиска от шефката на НС Цвета Караянчева да заличи решението на депутатите от ВМРО и НФСБ за свалянето от поста председател на ПГ на Волен Сидеров.

Според Явор Нотев от "Атака" решението е нищожно и не може да породи правни последствия, защото нарушава Коалиционното споразумение на ОП, правилника за работата на ПГ и правилника за дейността на НС.

Караянчева обяви, че е разпоредила на правния отдел на парламента да се запознае с искането на "Атака" и ще реши какво да прави – дали в регистъра да бъде вписано, че Сидеров е председател на ПГ, или групата е оглавявана от двама съпредседатели Искрен Веселин и Валентин Касабов.

Още по темата

А Сидеров е изпратил покана за среща с лидерите на партньорите си ВМРО Красимир Каракачанов и НФСБ Валери Симеонов. Разговорът, които той иска да се проведе, е насрочен за петък като темата е "обсъждане на нелегитимното решение за промяна на ръководството на ПГ на 9 юли, направено от част от парламентарната група".

Освен това настоява да се събере и голям Коалиционен съвет, защото според него ГЕРБ не може да бъде в пасивна позиция и трябва да обяви дали приема да работи само с ВМРО и НФСБ, но без "Атака".

Иначе Обединените патриоти за него явно вече не е едно цяло.

"Тази коалиция не е вече коалиция заради опита да се заличи "Атака", тъй като явно пречи на някого, може да има и геополитически връзки", заподозря Сидеров.

Той припомни, че в сряда Министерският съвет одобри сделката за F-16, срещу която "Атака" е категорично против.

"Да не би пък тези колеги, които направиха задкулисна седянка, за да ме свалят от поста на председател, да са били поощрени от някое чуждо посолство", коментира лидерът на "Атака“.

Според Искрен Веселинов решението на ПГ, с което Сидеров вече не оглавява групата, е напълно законосъобразно.

"Всеки може да тълкува правото, както му е изгодно, но не е достойно да се криеш и да бягаш, мнозинството иска да работи, не да се занимава със скандали“, коментира той.

Дали обаче утре ВМРО ще се отзове на поканата за среща на "Атака" засега не е ясно, защото Красимир Каракачанов имал ангажимент.

А Валентин Касабов от НФСБ отсече, че политическата сила няма да има представител на срещата.

Коментари Напиши коментар

12

Гледна точка 32130

преди 6 дни

той никога с нищо не е допринесъл за доброто на нацията а единственно махленски караници и препирни

От времето на "златният пръст" обича да напомня, че от него зависи всичко. Да ама този път Борисов сключи споразумение и с нищо не го е нарушил.

Волен Сидеров се държи като ущипана мома, само допреди месец говореше, че нищо не застрашава коалицията!!

11

хъша

преди 6 дни

До Анонимен

никога друг като левски няма да има спести ни бълво ч а си

10

Анонимен

преди 6 дни

Такъв смях са тези патриоти....Спомни си за Ботев ,точно сякаш е писал за днешните УЖ патриоти !