Снимка: БулФото

Тези хора един преврат не могат да направят като хората. Това каза пред Нова зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов по повод вчерашното решение на парламентарната група на "Обединение патриоти", в лицето на депутатите от ВМРО и НФСБ, да отстранят Волен Сидеров като председател на Парламентарната група на коалицията.

Чуколов разказа, че преди няколко дни колегите им от НФСБ и ВМРО са решили да променят правилника на групата, а оттам да променят и коалиционното споразумение между трете националистически фракции.

Още по темата

"И решава групата да промени коалиционното споразумение. Показах и на юристи тези документи - посмяха се. С вторичен акт искат да променят първичен - коалиционното споразумение. Искат да го развалят. Във вторник НФСБ и ВМРО хванаха коалиция "Обединени патриоти" и я строшиха в земята. Незаконно е!", категоричен беше атакистът.

Той повтори тезата на самия Сидеров от вчера, че по този начин споразумението може да се счита за отменено.

"Всъщност те отменят коалиционното споразумение между „Атака”, бледото копие на „Атака” и още по-бледото копие на „Атака”. А всъщност какъв е проблемът за държавата? Те строшиха тази коалиция, а ГЕРБ са подписали споразумение с тази коалиция ”, описателно обрисува ситуацията националистът.

Според него, този ход цели не само детронирането на Сидеров, но и на цялата партия.

"Направили са двама съпредседатели. А защо няма съпредседател от "Атака", защо няма секретар от ПГ от квотата на "Атака?", пита Чуколов.

Въпреки скандалите обаче, "Атака" смята, че този мандат трябва да бъде завършен докрай.

"Програмата, която сме подписали с партия ГЕРБ, трябва да бъде завършена", убеден е Десислав Чуколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase