Снимка: БулФото
fallback

Оттук нататък евентуалните преговори за членство на Македония в Европейския съюз минават през демонтиране на фалшивата надстройка на македонската държавност. Това каза евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ по повод поредното напрежение от последните дни между България и Северна Македония на историческа тема.

Oще по темата

Според Джамбазки, датата, която България може да приеме за раждане на македонската нация, е само една.

"За нас няма съмнение - понятието "македонска нация" има своя рождена дата - 2 август 1944 година в манастира "Прохор Пчински". Оттам нататък тя е наложена с националното предателство на част от ръководителите в София след 1944 година", категоричен е той.

Въпреки това обаче евродепутатът похвали изказването на македонския президент Стево Пендаровски, че Гоце Делчев е се е определял като българин.

"Това е голям пробив. След години на фалшификация, след години на фалшифицирана кражба на българската история, безобразни злоупотреби, в момента президентът на братската ни Македония казва, че това е историческият факт - Гоце Делчев е българин", изтъкна Джамбазки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Георги

преди 4 години

За мен Македония е едно географско понятие и нищо повече.За един исторически кратък период, в състава на Югославия, във ФЮРОМ действително беше по-добре от България. Но това не беше благополучие, а просто в България беше много зле в прегръдката на коварните руснаци.

19

До 21

преди 4 години

Няма българи, няма проблем. Мечта на русия от веки веков. Там ни наричат татари, но татарите знаят че са българи.Ще дойде ден всичките сърби ще се съберат под една слива.

18

Анонимен

преди 4 години

Македонците не са българи. В миналото са биле българи в османската империя, след което веднага се присъединяват към Сърбия. Тя от своя страна от 1913 г. води политика на дебългаризиране, и там вече няма българи. Няма смисъл сега да вадим кирливи ризи те вече са чужди.

fallback