Снимка: Reuters, архив

Видео 21.06.2019

Договорът ни с Македония – сключен под натиск отвън!


Политологът доц. Стойчо Стойчев е категоричен, че има силен натиск отвън за приемането на Северна Македония в ЕС и НАТО.

"Македония няма абсолютно никакво намерение да изпълнява договора с България. Той беше подписан, за да й се отвори пътя за членство. Съдържателните въпроси бяха прехвърлени в комисия, която не е ясно, как работи. Две години по-късно виждаме, че има провокации и скандали“. посочи Стойчо Стойчев в предаването „Видимо и невидимо“.

Защо България се съгласи да играе тази игра, при положение че толкова години удържахме, попита политологът.

"Защото, първо имаше натиск отвън – натиск и от САЩ, и от ЕС, да се деблокира тази тема, защото това спираше пътя към НАТО и ЕС, от гледна точка на сигурността. Второ - защото правителството се готвеше за Европейското председателство и трябваше някакъв голям външен успех. Т.е. трябваше да се размрази този въпрос по време на българското председателство“, аргументира позицията си Стойчо Стойчев.

Целия разговор по темата гледайте в предаването "Видимо и невидимо“, неделя, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

112

Възмутен

преди 3 седмици

До Мапов
"Каква Глаголица е унищожена..."
Хора, сами четете и се интересувайте какво е станало. Особено преди да драскате коментари. Българи сте! Интернет е пред вас, пуснете си едно търсене и ще разберете за що точно иде реч

111

лола

преди 3 седмици

На Балканите е така - омраза, посята по политически причини, много преди ние да се родим. Интересно - турски лекар, мюсюлманин, буквално ми спаси живота /Господ здраве да му дава!/. Лекар, македонец, тук ме лекува, разкошен човек, отличен специалист /Господ да го благослови!/. А сега де? Може би е важно ние, хората, да се разбираме помежду си. А тия като Миленко, актьорчето и останалите, да си отворят очите, научат истината за произхода си, иначе - да вървят на...

110

Пенсионери

преди 3 седмици

Ами то не е никакъв договор,,
зашото може да отпадне с едногодишно
предизвестие,С.Македония ще спечели с влизането си НАТО и ЕС
Подписалите този договор да бъдат дадени на съд и договора да бъде прекратен,докато С.Македония не признае българското си потекло.
Униженията от сърбите го знаят само нашите родственици
Съд и вън от България предавателите и продажниците на България