Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Националният съвет на БСП прие позиция депутатите от левицата да не подкрепя предложението на ГЕРБ за 1 лев на действителен глас партийна субсидия.

Oще по темата
Отчитайки и силните обществени настроения срещу партийното финансиране, Националният съвет на БСП възлага на  парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
За драстичното орязване на субсидиите за партиите се обяви лично премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че е взел решението, след като се е наслушал на популизъм от другите партии за намаляване на субсидиите.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси дори прие на първо четене поправки в Закона за държавния бюджет, според които от 1 юли партийната субсидия за всеки получен глас ще е само 1 лев, а не както досега 11 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Bsp sa teroristi.

24

1 място

преди 4 години

1-во място. Йончева е ВИНОВНА, защото според световната банка БЕЗСПОРНО И БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ е държавата с най-висока смъртност в света 17/1000 годишно е България. Това се дължало на поощряване на нестабилност и спиране на Евро фондовете и други благини за усвояване. Дори и световната банка се срамува, защото не показва статистиката след 2010г. При стандартна справка. А данните са за 17/1000 през 2018г. Браво Йончева, добре клатиш България. https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?loca

23

За кого да работят?

преди 4 години

Обществото субсидира партиите за да провеждат политика, която защитава обществения интерес. Ако субсидията се намали десет пъти, както предлага Бойко, партиите ще трябва да разчитат на спонсори, и тъй като никой не дава пари току така, ще трябва да защитават корпоративни интереси.А за Бойко парите не са проблем. Цецо му е събрал достатъчно суджук за следващите избори, и като остави опозицията без субсидия се надява да спечели служебна победа.Пак номер на банкянски х'трец, както винаги.

fallback