fallback

Общ преглед
От ДПС подготвят законодателни промени, с които да се намали ДДС-то на хляба, лекарствата и книгите. Също така предлагат и да бъдат построени нови детски градини, които да бъдат безплатни. Идеите обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, който за втори пореден ден е в парламента.

"Вчера питахте какви законопроекти - мислим да внесем законопроект за сваляне ДДС на хляба на 5%, за лекарствата да помислим и за безплатни детски градини и за книгите. От всички ще търсим подкрепа", каза Пеевски.

Съпартиецът му Йордан Цонев уточни, че целта е да се намали цената на хляба и лекарствата, а не бизнесът да увеличи печалбите си.
Oще по темата


"Ще проведем срещи с хлебопроизводителите, защото не е еднозначно. Не искаме да сме популисти. Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, защото иначе може да се получи обратния еферект - да задържат цените и да им се увеличат печалбите", обясни Цонев.

Той добави и че има огромен проблем с детските градини в страната и връщането на майките на пазара на труда.

"В нашата програма, която сега предлагаме за обсъждане с другите партии, предвиждаме строителството на детски градини в много големи размери. Да кажем, да се пренасочи ресурса за саниране към сторителство на градини. Ще обмислим и да е безплатно, за да се реализират майките и да работят. Това е огромен проблем в цялата страна, не само в София", посочи Цонев.

Той бе категоричен и че предложенията им се правят непосредствено след изборите, именно за да покажат, че не са популистки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 години

ДПС е разработка на ДС и бе зачената от БКП и съучастници във"възродителния процес''като Доган,Местан и др."репресирани".Назначиха ги за "дисиденти"и имат за цел да капсулират тези които се наричат турци,та да правят провокации и етническо напрежение винаги когато България има шанс да се отърве от ДС ченцета и доносници,заседнали дълбоко в управлението на държавата,яно или задкулисно.Пеевски е само брънка,използват го.

28

на снимката

преди 5 години

Трима души учат Пеевски как да гласува "правилно".Иначе това с намаляване на ДДС-то на хляба, лекарства е абсолютна демагогия след като техен е хазарта и е непрекъснато рекламиран от техните телевизии.

27

питанката

преди 5 години

Демографска криза, децата намаляват, но тия популисти размахват кьорфишеци за мащабно строителство на детски градини. Покажете статистика колко деца са извън детските градини, но не говорим за София. След като в столицата са под 2000 деца, за колко детски градини става дума и с какви пари ще се построят? Стойността на санирането на сградата е "смешно малка" на фона на ново строителство.

fallback