Общ преглед
От ДПС подготвят законодателни промени, с които да се намали ДДС-то на хляба, лекарствата и книгите. Също така предлагат и да бъдат построени нови детски градини, които да бъдат безплатни. Идеите обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, който за втори пореден ден е в парламента.

"Вчера питахте какви законопроекти - мислим да внесем законопроект за сваляне ДДС на хляба на 5%, за лекарствата да помислим и за безплатни детски градини и за книгите. От всички ще търсим подкрепа", каза Пеевски.

Съпартиецът му Йордан Цонев уточни, че целта е да се намали цената на хляба и лекарствата, а не бизнесът да увеличи печалбите си.

Още по темата

"Ще проведем срещи с хлебопроизводителите, защото не е еднозначно. Не искаме да сме популисти. Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, защото иначе може да се получи обратния еферект - да задържат цените и да им се увеличат печалбите", обясни Цонев.

Той добави и че има огромен проблем с детските градини в страната и връщането на майките на пазара на труда.

"В нашата програма, която сега предлагаме за обсъждане с другите партии, предвиждаме строителството на детски градини в много големи размери. Да кажем, да се пренасочи ресурса за саниране към сторителство на градини. Ще обмислим и да е безплатно, за да се реализират майките и да работят. Това е огромен проблем в цялата страна, не само в София", посочи Цонев.

Той бе категоричен и че предложенията им се правят непосредствено след изборите, именно за да покажат, че не са популистки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар