Общ преглед

Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България. Така депутатът от ДПС Делян Пеевски обясни решението си да се откаже от мястото си на евродепутат.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че Пеевски ще остане народен представител в българския парламент.
Той за пореден път обяви и че също ще се откаже от мястото си в европарламента, но ще продължи да ходи в Брюксел както досега. А в европарламента ще отидат следващите в листата на ДПС - Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели.

Още по темата
"Аз също ще подам заявление да не ме обявяват за евродепутат. Ще ходя в Брюксел както досега, ще ходим заедно с Пеевски в Брюксел", добави Карадайъ.

Пеевски няма да е евродепутат, отказа се от мястото

Пеевски и Карадайъ категорично отрекоха твърденията, че АЛДЕ е била против кандидатурата на Делян Пеевски
в евролистата на ДПС.

"АЛДЕ никога не е имала обструкции към моята кандидатура", отсече Пеевски, а Мустафа Карадайъ посочи, че лидерът на АЛДЕ Ханс Ван Бален е бил в България на предизборна кампания.

Пеевски не се съгласи и че избирателите им са подведени, щом първият и вторият в листата се отказват от европарламента.

"Хората не ги подвеждаваме. Пращаме хубави млади хора в европарламента, ние сме за това. Има преференциален вот - за председателя и за мене, което потвърждава листата ни", каза още Пеевски.

Той оцени и резултата на ДПС на евровота като много добър.

Карадайъ също посочи успеха на движението на евроизборите. Той добави, че трябва системните партии да седнат на масата, за да бъдат очертани приоритетите на страната. Мустафа Карадайъ посочи и че страната има нужда от програма за ускорено догонващо развитие в рамките на ЕС с ясни приоритети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар