Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза, че няма за какво да се извинява заради изказването си от миналата седмица, насочено към ромската общност.

В края на миналата седмица той посети Войводиново, където роми пребиха военнослужещ от 68-ма бригада Специални сили.

По повод инцидента той заяви, че ромите в България са станали "изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа". Заради думите му ромски организации поискаха оставката му и решиха да протестират пред МС.

Oще по темата

"Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище", посочи днес Каракачанов. Той добави, че винаги е повтарял, че единственият начин за пълноценна интеграция е през образование и труд.

Министърът коментира темата пред журналисти в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника "Василица".

По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират - през образованието и труда.

За протеста днес пред Министерския съвет срещу него вицепремиерът Каракачанов коментира, че всеки има право да протестира.

По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото те са получили парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

До AlphaСтава въпрос за вицепремиер който изисква малцинствата да спазват законите.

27

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКогато крадете и биете сте безмилостни. А когато някой ви каже истината много ви боли.

26

чарли

преди 5 години

Правилно образование и труд.

fallback