Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

След 20-дневна зимна почивка депутатите днес отново се завърнаха в пленарната зала. Като за начало парламентарните групи представите приоритетите си за новия политически сезон.

За ГЕРБ основните акценти през настоящата година са европейските и местните избори.

Още по темата

Шефът на депутатите от партията на Бойко Борисов Цветан Цветанов обяви, че ще се борят поне за шестима представители в ЕП. За местните избори пък битката ще е най-малко за 130 кметски места, колкото имат и в момента, че дори и за повече.

Червената шефка Корнелия Нинова отново поиска предсрочни избори, защото този парламент бил изчерпан, а управляващите водели вредна за страната политика.

От ДПС настояват за политически консенсус около стратегия за догонващо развитие на страната.

За Волен Сидеров, председател на парламентарната група на Обединени патриоти, настоящата година ще е година на сблъсък на ценности с оглед на евровота.

Първият работен ден на народните избраници за 2019 г. се оказа петък. Така че след като приеха промени в един закон, преминаха към редовния контрол над министрите.

От ВМРО пък се бяха погрижили за парламентарните репортери, фотоепортери и оператори и ги почерпиха с торта с логото на политическата сила.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 месеца

Тия станаха като ромите само права, а задължения нямат. За тези нищожни дни дето ходят на работа заплататите са им супер високи.

3

анонимен

преди 5 месеца

Г-да нар предст-ли,
това е недопустимо да почивате 30 дни около нова година, а да гласувате 31 декември работен ден! Работния ви ден не е по-дълъг от този на всички българи, за да имате тези привилегий, май правата са ви повече от задълженията

2

Смирен депутатт

преди 5 месеца

Депутатите за разлика от мързеливите българи работят за благото на народа ,за високия му жизнен стандарт 560лв минимална-450лв,а българина все недоволен,да не говорим за пенсиониране недоволстват с 207лв минимална пенсия със стаж.