Снимка: Булфото

Нека прагматизмът да заглуши популизма, идват важни избори. За това призова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов в първия работен ден на народните избраници от новата пленарна сесия.

Той припомни, че през тази година политическият календар включва важни избори като евровота и гласуването за кметове и общински съветници, което гарантира активен политически дебат.

"Много ми се иска да сме прагматици, но сред нас има политици които още не разбират, че хората не приемат обвинително кресливия им тон, защото е неискрен", обвини Цветанов опозицията, а след това нападна и президента Румен Радев.

Още по темата

"Той препотвърди нежеланието си да работи за хората, за какво единение говори той тогава", риторично попита Цветанов.

Зам.- шефът на ГЕРБ упрекна държавния глава за речта му в новогодишната нощ, която била опредена от анализатори и политици като израз на лични амбиции.

От Европа пък се били чули гласове, че Радев, който трябва да е обединител на нацията, успявал единствено да провокира разделение на обществото.

"Бих искал през тази година в парламента да имаме повече общи за нас каузи за българите и нека да помним, че България е над всичко", призова лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според него е ясно отсега и е напълно логично, че след като за над половината от българите ГЕРБ е най - европейската партия у нас, а едва 11% смятат, че БСП проевропейска, левицата ще приеме евровота само като мерене на силите.

За ГЕРБ обаче изборите за евродепутати били нещо повече и заради това си поставяли за цел да излъчат поне шестима представители в ЕП.

Според Цветанов пред Европа остават остри предизвикателства, които не могат да бъдат решени от нито една старана поотделно, а само с общи усилия.

Той се похвали, че по време на управлението на ГЕРБ икономиката е отбелязала растеж, а безработицата е намаляла.

"Сега ГЕРБ управлява 130 общини и искаме да тръгнем с повече оптимизъм и в тези общини, където нямаме кметове, ще подкрепим хората, които са доказали, че са успешни, ще се вслушваме и в обществените настроения и ще подкрепяме и кандидати издигнати от инициативни комитети", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase