Снимка: Bulphoto, архив

На старта на новия парламентарен сезон председателката на Народното събрание Цвета Караянчева пожела на народните представители наситена и ползотворна парламентарна дейност и успешна нова година.

Тя припомни, че през 2019 г. предстои провеждането на избори за европейския парламент и местен вот. Караянчева обаче напомни, че това не е повод за очерняне на политическите опоненти.

"От нас зависи да превърнем вота не в повод за очерняне на опонента и принизяване на противника, а в оспорвано спортсменско състезание. Да припомним думите на Петко Каравелов: "Взаимните обвинения нямат място тук, това е работа на историята", каза шефката на парламента.

Караянчева добави и че през тази година се отбелязват 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

"Нека в началото на годината си пожелаем тя да бъде ползотворна и успешна. Нека се стремим през тази година всички наши усилия и действия да бъдат градивни, конструктивни и дейността ни общополезна, водена от съзнанието за високата ни отговорност пред българските граждани", пожела Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase