Снимка: Булфото, архив

Искрен Веселинов от Обединени патриоти нападна ДПС, че не били български, ами патриоти на Турция.

Повод за изказването му станаха думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който пък обвини ОП, че били националисти, които Европа нарича фашисти.

Още по темата

"Патриотите сме ние!", отсече той вчера на възпоменателния митинг пред паметника на "Тюркян чешма", на който симпатизанти на движението отдадоха почит на жертвите от трагичните събития на т. нар "Възродителен процес" през 1984 г. в кирковското село Могиляне.

Според Искрен Веселинов обаче ДПС не работят в защита на интересите на България.

"Това се видя за пореден път при гласуването на Закона за вероизповеданията, където ДПС се постара традиционната за България християнска религия да получи само три пъти по-голямо финансиране, отколкото мюсюлманското вероизповедание, въпреки, че у нас православните са поне сто пъти повече",  мотивира се той.

А за предстоящите еввроизбори, Веселинов обяви, че се надява патриотите да се явят на вота в максимално широка коалиция и да излъчат поне двама депутати.

Въпреки непрестанните раздори сред трите партии в обединението, той смята, че политическите формации в коалицията са обединени от едни и същи морални ценности и вероятно ще продължат заедно да участват в българската политика.

През първите дни на новата година ще се проведе политически съвет на "Обединените патриоти", където ще се обсъжда точно явяването на коалицията на предстоящия евровот, както и да се номинира водач на листата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase