Снимка: архив "Булфото"
fallback

Червената лидерка Корнелия Нинова няма да участва в конгреса на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ в Лисабон заради резолюции, които се разминават с позициите на БСП. Това обяви самата тя, за да разсее последващи спекулации и разясни, че решенията, с които от левицата не са съгласни, са свързани с миграцията и ратификацията на Истанбулската конвенция.

Oще по темата

Въпреки че няма да присъства, Нинова заяви, че стоят зад лидера на ПЕС Сергей Станишев и делегацията на БСП на конгреса ще гласува за преизбирането му.

"БСП издигнахме кандидатурата на Станишев за президент на ПЕС, стоим зад него, подкрепяме и нашите гласове на делегацията в Лисабон ще бъдат за него. Той е единствен кандидат и ще бъде преизбран, желая му успех и здраве, защото му предстоят редица тежки битки на европейските избори", каза Нинова.

Тя изброи и кои са резолюциите, срещу които БСП има възражения и ще гласува против на конгреса.

С първата се призовава всички еврочленки да ратифицират Истанбулската конвенция като единствен начин за защита на жени от насилие. Нинова обаче се позова на решението на Конституциония съд, че конвенцията противоречи на Конституцията, и се обяви срещу нея.

Червените са против и солидарната отговорност за приемане на мигранти и пакта по миграция на ООН, с който ПЕС се солидаризира.

"Затова помолих Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП да ме освободи от присъствие и съм тук. Деница Златева ще води делегацията", завърши соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 5 години

Корнелия Нинова НЕ да участва в конгреса на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ в Лисабон НЕ заради резолюции, които се разминават с позициите на БСП,а заради страх да каже на еврпейски форум открито НЕ на Истамбулската конвенция.Нинова е само за вътрена употреба,няма визия,държание и топки за изказвания извън пределите на България.Може единствено да кудкудяка от трибуната на парламента.

70

относно въпрос

преди 5 години

Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...Защо съселяните на *** мълчат и не казват.Какви са били родителите на ***. Какво мръсно минало крият?

69

Анонимен

преди 5 години

Само БСП!Долу герберите!

fallback