Снимка: Булфото, архив
fallback

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов няма да доведе до счупване, а напротив - до заздравяване на коалицията. Така председателят на парламентарната група "Обединени патриоти" лидерът на "Атака" Волен Сидеров, цитиран от БНТ, коментира  думите на премиера Бойко Борисов по повод избухналия скандал с изказване на Симеонов.

Oще по темата
В декларация на партия "Атака" ръководството ѝ заяви, че сваля политическото доверие от вицепремиера Симеонов.

По думите на Волен Сидеров искането на оставката на Валери Симеонов не е проблем само между патриотите, а и на правителство.

"Става дума за неприемливо, абсолютно недопустимо изказване на вицепремиер на държавата и реакцията в цивилизованите страни, политическата реакция, е оставка. Затова аз предлагам нещо, което е спасителен план за правителството, да се извади от властта вече дискредитираният вицепремиер, да се предложи друг и да вървим напред към по-съществени въпроси", допълни той.

Сидеров каза още, че има кой друг от редиците на патриотите да продължи вицепремиерския мандат на Валери Симеонов.

Лидерът на третият партньор в Обединени патриоти ВМРО Красимир Каракачанов пък съобщи, че е поканил Сидеров и Симеонов на коалиционен съвет утре в 14.30 часа.

Той отсече, че каквото има да каже, ще го каже там, след което ще го каже и на медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

MEN

преди 5 години

OOOOOO,NAMERIL KOI DA OBSAZDA SIMEONOV!?!?!? TOJA,DETO NAPRAVI EDIN KUP PANAIRI,NE SAMO U NAS,AMI I PO SVETA-SEDNAL NA UM I RAZUM DA NI U4I....SLEZ BOZE I SI PRIBERI VERISIITE....

23

Анонимен

преди 5 години

АКО ТРЪГНЕМ НА ИЗБОРИ СИМЕОНОВ ЩЕ ВЗЕМЕ... ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. НЯМА ДА ВИДИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТ ОСВЕН ОТВЪН

22

наблюдаващ

преди 5 години

коалицията ще се заздрави когато ги нема алчните за власт и пари атака и вмро

fallback