Снимка: БТА

"Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня – 22 октомври 18 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер", съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров с писмо до медиите.

Още по темата

"В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние", пише още в съобщението на Сидеров.

В момента премиерът Бойко Борисов е на посещение в Дубай.

Оставката на Симеонов бе поискана от майки на деца с увреждания заради думите му, че са "кресливи", а децата им - "уж болни". Преди час вицепремиерът каза, че когато Политическият съвет реши и поиска оставката му, ще я подаде по политически причини.

Евродепутатът Николай Бареков пък даде рамо на Волен Сидеров за поисканата оставката на Валери Симеонов на незабавен коалиционен съвет.

В личния си профил във Facebook той написа: "Разговаряхме току-що. Съобщих на Волен Сидеров, че има пълната ми подкрепа незабавно да свика коалиционния съвет и да поиска оставката на Валери Симеонов като вицепремиер. Тази оставка трябва да бъде гласувана още в сряда в Народното събрание. Доколкото разбирам Цветанов брани Симеонов като Матросов на амбразурата. А Каракачанов се ослушва като гърмян заек. Сигурен съм, че оставката е въпрос на часове."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase