Снимка: Bulgaria ON AIR

Противопоставянето между две от най-значимите фигури в България - президент и премиер, не помага на никого. Те ще спечелят само, ако намерят тона за съвместни действия България да бъде една успешна държава. В момента този враждебен тон между президента и премиера вреди на България и имиджа ѝ.

Още по темата

Така акад. Стефан Воденичаров коментира постоянния спор между "Дондуков" 1 и 2 в последните няколко месеца.

Според него никой няма полза от този спор, защото точно в този момент са нужни решителни мерки за стабилизиране на държавата.

"Радев и Борисов трябва да си подадат ръка. Разслоението не е само между институциите. Разликата между бедни и богати стана доста по-голямо. Задачите, които са пред България, имат "дълбочина" от 25-30 години, не от няколко месеца", обясни още Воденичаров.

По думите му ако бъдат намерени допирните точки, то политиката ще мине на едно друго ниво.

"Ние се опитваме през тези 4 години, през които работим с нашето сдружение "Инициатива единение", да обърнем внимание за проблемите на обществото. Затова се обърнахме към индустриалците и според мен те ще накарат политиците да се заемат с проблемите. С революционни мерки никога не е постигната положителна промяна, еволюцията е бавно нещо", допълни още гостът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase