Снимка: БТА
fallback

Името на новия транспортен министър ще се разбере в понеделник, тогава имаме коалиционен съвет. Това обяви в Пловдив председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му, кандидатурата е на човек с административен опит и потенциал, но не пожела да разкрие кой ще е той. Според Цветанов, тримата нови министри вероятно ще бъдат гласувани в сряда. Той не смята, че липсата на президентски указ е била продиктувана от някакво задкулисие, а по-скоро от факта, че държавният глава е бил в чужбина.

Цветанов се срещна с градската и областната структура на ГЕРБ в Пловдив. Той обяви, че досегашният областен координатор зам.-кмета Розалин Петков е поискал да се оттегли поради прекомерна ангажираност в община Пловдив. На негово място в партията застава кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Oще по темата

Досегашният кандидат Александър Манолев сам реши да се оттегли от номинацията, като посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър.

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.

Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

уф..аман

преди 5 години

хора представяте ли си , че този докато обикаля насам натам и ръси акъли - се среща с кметове, с народ доста по образовани от него / то всички под 4 клас са по образовани. И тези хора лекари , инженери ,,, защото има и в гръб все пак умни хора, та всички тези са принудени да го слушат да се съгласяват с него.Е така се получава обезличаването- типично по нашенски - колко по нависоко толкова по т @ п.И този малко умник си вярва и задава дневният ред,Срам срам

14

Анонимен

преди 5 години

Бронетранспортьорът Газейкин!

13

Анонимен

преди 5 години

Никой не иска да е наследник на Московски, защото може да го повози на шейната.

fallback