Александър Манолев. Снимка: Министерство на транспорта

Общ преглед

Александър Манолев изненадващо се отказа от поста министър на транспорта, обяви самият той на брифинг в Министерския съвет.

Като мотив за решението си той посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър. Предстои да се срещна с адвокати, за да защитя името си", заяви Манолев.

Още по темата

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни писания, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г.

Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

"Явно някой се притеснява от реформите и политиката, които бих провеждал в Министерството на транспорта", обясни решението си той.

"Аз съм прагматичен човек. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим. Още по-малко ГЕРБ и премиера. Днес имахме много открит и мъжки разговор с него и с нашия ресорен вицепремиер Валери Симеонов. Получих над 6700 преференции, срещал съм се с много хора по време на последните парламентарни изброи и подобни "твърдения" никога не са били тема. Явно е, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам много добре каква щета се цели с това и не мога да го допусна", коментира още той.

По думите му това е най-правилната стъпка в този момент – оставката му.

"Предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим и моите контрадействия, за да мога да защитя името си", допълни Манолев.

В заключение той обяви, че оставя на премиера да реши дали да остане зам.-министър на икономиката.

Александър Манолев бе предложен да заеме мястото на Ивайло Московски, който заедно с министрите на регионалното развитие и вътрешните работи - Николай Нанков и Валентин Радев, подадоха оставки заради трагичния инцидент край Своге.

Рокадите в правителството трябваше да бъдат гласувани от парламента днес, но това не се случи, тъй като президентът Румен Радев не издаде указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да оглави министерството.

Преди парламентарното заседание от Президентството съобщиха, че Радев ще подпише указа за освобождаване на Маринов след завръщането си от срещата в Рига на групата "Арайолуш", където е заминал в четвъртък сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар