Снимка: БТА, архив

Управляващите заложили на професионализма и опита в сектора, в който новите министри ще отговарят. Това обясни председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод кандидатурите за нови министри на транспорта, вътрешни работи и регионалното развитие.

Още по темата

Съветът на управляващата коалиция реши да приеме оставките на министрите Нанков, Московски и Радев, поискани от премиера Бойко Борисов след катастрофата край Своге. В четвъртък те ще бъдат гласувани в Народното събрание.

Цветанов каза, че инж. Петя Аврамова, кандидат за министър на регионалното развитие, е работила заедно с целия екип на регионалното министерство. По думите му тя е от Северозападна България и е свидетел на предизвикателствата в района.

"Александър Манолев, предложен за министър на транспорта, е млад и амбициозен човек, който има сериозен опит в политиката и влизайки в транспортното министерство, ще работи да се постигнат всички тези резултати, които се очакват от обществото", допълни Цветанов.

Младен Маринов, който е кандидат да оглави МВР, е получил професионално развитие в системата при различни правителства през последните 20 години. Министерският съвет ще вземе решение кой да застане на свободното място за главен секретар на МВР. 

"Вчерашният ден беше много ползотворен, защото всеки имаше възможност накратко да каже своите аргументи и вече обстановката беше доста по-спокойна, нямаше тази емоция, която беше в предишния Коалиционен съвет. Заложихме повече на прагматизма и на разума, и на бъдещото управление, което трябва да продължи с общо 4-годишния си управленски мандат", каза Цветанов.

Той уточни, че е постигнато съгласие преди да се правят кадрови промени, свързани с оставки, независимо от коя от партиите от коалиционното споразумение, да се прави съгласуване и обсъждане преди публичното обявяване.

 

Коментари Напиши коментар

50

пипон

преди 7 месеца

още ли си убеден ???
и в какво си убеден
и кой те убеди??
а кажи де
до преди два дена убеден а сега..??

49

Анонимен

преди 7 месеца

Това трябва да се разбира така:
"Новите министри са калинки, но са наши хора."
Като ви каже нещо Цецо Цветанов...............го обръщайте на 180 градуса,или разбирайте противното!!

48

Анонимен

преди 7 месеца

ТЪЙ КАТО ВСИЧКИ ТАМ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ *** СА ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ СМЕ НА КРАЯ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ. ОТ ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ ДА КРАДЕТЕ И ДА НЯМА И ЕДНА ГЪНКА НА ТОВА КОЕТО Е НАД РАМЕНЕТЕ ВИ И НЕ МОЖЕТЕ ЕДНА МИСЛОВНА ИДЕЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ СТЕ НА НИВОТО НА ЕДНОКЛЕТЪЧНИТЕ. ОСВЕН ПАРИ И ВЛАСТ И ИЗДЕВАТЕЛСТВАНЕ НАД НАРОДА ДРУГО НЕ УМЕЕТЕ. НЕКАДЪРНИ И НЕГРАМОТНИ КАПИТАЛИСТИ. ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ ПО НАЙ ЖЕСТОКИЯ НАЧИН И ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ РАДВАТЕ НА ОТКРАДНАТОТО.