Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Протест срещу възобновяване на проекта за строителството на АЕЦ "Белене" се проведе пред парламента. Демонстрацията е организирана от "Демократична България".

На място са се събрали граждани, които са издигнали лозунги за оставка на правителството и за спиране на проекта за строеж на централата.

Oще по темата

Енергийната тема беше централна при посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Там той официално предложи на руската страна и рестарт на проекта за централата.

Тази седмица и парламентът ще обсъди като първа точка (в четвъртък) възобновяването на проекта АЕЦ "Белене". Предлага се депутатите да обсъдят две проекторешения - едното, внесено от "БСП за България", за отмяна на мораториума върху строителството на АЕЦ "Белене", и другото на управляващите - за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане на централата, съвместно със стратегически инвеститор.

Протестиращите днес отправиха три искания: Да се изостави окончателно идеята за строеж на АЕЦ "Белене", а площадката да се превърне в икономическа зона, да бъде потърсена отговорност на виновниците за поръчването на оборудването, както и то да бъде продадено или да се използва от "Козлодуй".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Авицена

преди 5 години

Белене трябва да се строй.За България това е необходимо ,даже задължително.Дано политиците ниса разумни този път.Южен поток да минава през България.Не може ли ние са изнасяме електроенергия и през нас да минава руската газ.Така България ще стане богата.Защо все ние да плащаме?Сега да ни плащат съседите на нас.Браво на Борисов и президента Радев.Дано двамата изведат страната ни напред.Амин!

122

Анонимен

преди 5 години

Ясно е ,че АЕЦ БЕЛЕНЕ няма да има. Защото ще хвърчат този път тикви.....

121

Анонимен

преди 5 години

С времето разбирам ,че България е изненадана от Демокрацията !Както и от ... снега !Всяка зима

fallback