Снимка: Булфото, архив

Издадената членска книжка на Владимир Кузов е нелегитимна и той не е член на ДПС. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадйъ само седмици, след като бившият депутат от “Атака” се присъедини към движението.

Нихат Кабил - председател на областния съвет на партията в София сам е подал оставка заради случая "Кузов" и тя е била приета, съобщи още Карадайъ.

Още по темата

Антон Тепавичаров - председател на ДПС в район "Оборище", който е приел Кузов за член на партията, е бил освободен от поста си от областния съвет.        

"Днес проведохме заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. От медиите разбрахме за един случай за приема на лице в партията на лице осъждано за педофилия. За всички нас ДПС е обща кауза. Ние изповядваме общочовешки и общоевропейски ценности. Компромиси с тях не правим. Последователни сме. Извършена е проверка за спазване на устава на ДПС за приемане на нови членове. Проверката устонови, че са нарушени и условията, и редът", коментира Карадайъ.

Самият Кузов отсече преди седмица, че ДПС е либерална партия и затова е избрал да стана неин член.

Той стана известен през 2005 г. като депутат на “Атака”. Тогава стана ясно, че срещу него има разследване за склоняване на напълнолетен към блудствени действия. По-късно бе осъден условно, но след като присъдата му изтече, той се води реабилитиран пред закона. И до днес твърди, че е невинен.

След делото Кузов призна, че е хомосексуалист и има амбиции в политиката.

Беше кандидат за президент на последните избори през 2017 г., но ЦИК не го регистрира, тъй като нямаше 2500 коректни записа в подписката си.

След като стана ясно, че Кузов си е харесал ДПС за ново поприще в политиката Нихат Кабил коментира, че след като уставът е спазен, няма пречка той да се присъедини към движенито.

"Кузов идва в организацията от около 2 месеца, има интересни идеи за развитието ѝ, ще бъде полезен за партията, а личният живот си е личен, каза пък тогава шефът на район "Оборище" Антон Тепавичаров.

Той обясни, че Кузов е реабилитиран, а и за членство в партията не се искало свидетелство за съдимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase