fallback


След срещата на Бойко Борисов и Владимир Путин в Москва както в медийното, така и в общественото пространство се появиха куп интерпретации за темите на разговор и конкретните договорки между двамата държавници за АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Турски Поток".

Колко реалистични са плановете на Борисов картата с газовите маршрути да се превърне в реалност и технически колко осъществимо е тръбата на "Турски поток" да бъде разклонена към България?

Енергийният експерт Васил Начев смята, че интерпретациите от страна на част от българските медии са били много странни и доста изкривяващи реалността.
Oще по темата


"Беше повече от ясно, още преди самата среща, че на такъв тип визити нищо конкретно не може да бъде договорено. Наложи се министър Петкова да дава интервюта, за да казва какво точно е имал предвид премиерът. Част от българските медии подведоха хората със своите манипулативни новини", подчерта още Начев.

По думите му срещата е била представена така, че нещата се завъртат на 180 градуса, но в същото време трябва да стане ясно, че подобни решения за "Турски поток" не зависят нито от Москва, нито от София, нито от Анкара, а от Брюксел.

Социологът Евелина Славкова е на мнение, че винаги, когато в България се заговори за Русия има специфична емоция.
 
"Тази емоция се вижда в анализите на много хора в медийното и общественото пространство. Ако визитите на Радев и Борисов не бяха осъществени, едни хора щяха да кажат "защо не отидоха", сега пък други се попитат "защо отидоха". По-възрастното население все още симпатизира на Русия", категорична е Славкова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея очакванията за срещата на Борисов с Путин са били прекалено завишени, а в същото време вътрешнополитическите борби са се отразили пряко на външната политика на страната, което би могло да наруши синхрона между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

УХА

преди 5 години

БОКО ПОЛУЧИ ЕДИН ЯК РУСКИ ШУТ ПО ***---НО ТОЗИ ИНДИВИТ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ СЪСИПВА БЪЛГАРИЯ---ЧОВЕКО Е ПАРАЛИИ,В ДЖОБЧЕТО МУ НЕ ДРЪНКАТ СЕМКИ И БОНБОНКИ И КАТО БЪДЕ ИЗРИТАН ОТ ТУК,ЩЕ ЗАМИНЕ ДА СИ ПАЗИ ЧУВАЛИТЕ С ПАРИЧКИ--НЕДОСТОЕН ИНДИВИТ...БАЙГАНЬОВЕЦ НА 21 ВЕК!!!!

127

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 129: Договорът за транзит на газ през Украйна изтича до края на 2019г. Може и да има нов договор, но в момвнта даже и преговори не се водят.А в Москва Бойко и делегацията му са водили само разговори. Няма нищо договорено. Дали ще има отклонение от Турски поток към България или просто ще ползваме интерконектора към Гърция (който ще се строи), това засега избщо не е ясно.

126

New York

преди 5 години

Боко разори Бългалия , по заповед от Запада . Непокорните се наказват .Какво стана с дъщерята на Ж.Желев и сина на Плевнелиев ? Нужно е пълно откъсване от сатаНато и Мюсюлманския съюз и пълно прочистване на тайните служби на УСА под формата на фондации и секти .......б СССР ....Пусть всегда будет солнце.......

fallback