Снимка: БТА, архив
fallback

В тройката на отличниците сме в Европа по външен дълг, похвали се премиерът Бойко Борисов пред министрите си в началото на днешното правителствено заседание.

По думите му според данните на Евростат сме трети след Естония и Люксембург по най-нисък външен дълг, който намалял от 29% на около 23%.

Oще по темата

"Преди година слушахме как сме задължили държавата, как външният дълг расте, как поколения наред ще плащат", коментира премиерът. Той посъветва министрите си, когато ги питат за свършеното за година управление, да започват с този пример.

Според Борисов в пари става дума за 2.3 млрд. по-малко задължения, а правителството
работи до края на мандата да свали външната задлъжнялост на 20%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

До 103 - П.Петров

преди 6 години

"Пак да гласувате за мутро=олигархията ГЕРБ+БСП+ДПС!" А за кого да гласуваме като няма други. Моля за предложения. Благодаря!

95

Анонимен

преди 6 години

Бойко не ви е виновен,че теглите ипотечни кредити за луксозни жилища,и скъпи коли!!!И вашите лични кредити са в тоя дълг!

94

Анонимен

преди 6 години

31.05.2017 , информация на БНБ !!!Брутният външен дълг на България е 34,206 милиарди евро ( 62.09 % от БВП ) !!!!!!!!!В края на май 2016 е бил 73.5 % от БВП ! Другарю Бойчо , колко изречения от доклада заличи и........... СВЕТЛИНА !!!!!!!Столипиново и Факултета ще ти се зарадват !

fallback